top of page

BLOGS

DISC gedragsanalyse


DISC is, wereldwijd gezien, één van de bekendste gedragstheorieën. Met het DISC-profiel krijg je een haarscherp beeld van jouw kwaliteiten, voorkeursgedrag èn communicatiestijl. Het helpt je ook om anderen beter te begrijpen, waardoor je de onderlinge communicatie kunt versterken en elkaars kwaliteiten beter kunt benutten. Een mooi en betrouwbaar instrument, dat je in kunt zetten voor: persoonlijke groei; verbindende communicatie èn krachtig teamwerk!

Hoe werkt het?

De kracht van DISC zit hem in de eenvoud en praktische toepasbaarheid. In feite leer je een nieuwe (kleuren)taal, die je helpt om gedrag te herkennen en bespreekbaar te maken. Met de DISC-analyse ontdek je jouw voorkeursstijl, bezien vanuit de volgende vier dimensies:

Dominantie: Hoe jij omgaat met problemen en uitdagingen

Invloed: Hoe jij omgaat met mensen en contacten

Stabiliteit: Hoe jij tempo en consistentie demonstreert

Conformiteit: Hoe jij reageert op procedures en beperkingen

Tegelijkertijd krijg je zicht op de gedragsstijlen van anderen.

Wat levert DISC op?

Je kunt DISC inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor teambuilding. Het geeft je:

  • Diepgaand inzicht in je eigen sterke punten, beperkingen en valkuilen

  • Inzicht in de gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen van anderen

  • Concrete handvatten om de communicatie te verbeteren

  • Een stevige basis voor krachtige en (h)echte samenwerkingen

Het effect van DISC op teams?

Met kennis van DISC kun je ruis op de lijn en gedoe in het team verminderen. Er ontstaat meer begrip voor verschillen en waardering voor ieders kwaliteiten. Zo wordt het onderlinge vertrouwen bewust versterkt. Het resultaat is doorgaans dat de communicatie zuiverder wordt en de samenwerking effectiever.

Achtergrondinfo DISC

De DISC-analyse is een populair en betrouwbaar instrument, dat in 1972 op de markt is gekomen. Het is een psychometrische gedragsanalyse gebaseerd op het werk van William Moulton Marston 'The Emotions of Normal People'. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 50 miljoenen DISC-profielen opgesteld.

Wat is de investering?

Een DISC-profiel wordt door PIT veranderstudio altijd aangeboden met een nadere toelichting en verdieping op het DISC-model. Dit gebeurt naar keuze in de vorm van:

  • Een persoonlijk coachingsgesprek (op locatie / video call)

  • Een interactieve basisworkshop (als het om een team of groep gaat)

  • Een combinatie van beide

De investering voor een uitgebreid DISC-profiel bedraagt ca. € 80,-- p.p. excl. BTW.

Het bedrag voor het persoonlijk coachingsgesprek is afhankelijk van de locatie en het aantal gesprekken. Gemiddeld kun je uitgaan van een investering van ca. € 225,-- p.p. excl. BTW.

Een DISC-basisworkshop beslaat normaliter een dagdeel. De exacte invulling wordt onderling afgestemd, zodat het goed aansluit bij de context. De investering bedraagt € 800,-- excl. BTW bij de inzet van één trainer en € 1.500,-- excl. BTW bij de inzet van twee trainers.

Aanmelden of vragen?

Heb je nog vragen? Of ben je geïnteresseerd? Voel je dan vrij om me te bellen op 06.40566223 of mailen naar pitveranderstudio@gmail.com!

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Zoeken op onderwerp
bottom of page