top of page

BLOGS

Training 'Powerful Teamwork'


Sta jij op je werk al volledig in je kracht? Maken jullie in het team al optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten? In veel bedrijven zijn we intensief bezig met het verbeteren en vernieuwen van (werk)processen, producten en diensten. Soms vergeten we dan, dat het team zelf de motor is. Uit onderzoek blijkt dat in teams veel potentieel onbenut blijft. Wij zien dat als verspilling! Door met elkaar te bouwen aan een (h)echt en bevlogen team, kun je een wezenlijk verschil maken.

.

Wat leer je in deze training?

In deze interactieve training ga je terug naar de kern. Je maakt anders dan anders kennis met jezelf en je collega’s. Je leert door diverse brillen kijken en ontdekt elkaars kwaliteiten en communicatiestijlen. Met de nodige zelfspot en humor ga je ervaren hoe het is om te handelen vanuit verschillende gedragsvoorkeuren. Spelenderwijs leer je hierdoor je eigen kracht kennen en die van je teamgenoten.

Na deze training heb je meer (zelf)inzicht in persoonlijke voorkeuren, kwaliteiten en beperkingen. Het team heeft nu concrete handvatten om de samenwerking verder te optimaliseren.

Voor wie is deze training bedoeld?

Het doel van de training is het versterken van de onderlinge samenwerking en het verdiepen van de verbindingen. De training is geschikt voor vrijwel alle soorten teams. Denk hierbij aan traditionele of zelfsturende teams, projectteams, high performance teams, agile teams en managementteams.

Welke werkvormen worden ingezet?

Gedragsanalyse (live): Wat drijft jou? Waar ligt jouw focus? Met behulp van een live kleurenonderzoek krijg je inzicht in jouw eigen gedragsvoorkeuren, communicatiestijl, kwaliteiten en valkuilen. Ook brengen we de gedragsvoorkeuren van het team in beeld, waardoor je elkaar beter gaat begrijpen en de samenwerking kunt versterken.

Gaming en/ of (groeps)opdrachten: op een luchtige manier gaat het team ervaren hoe de diverse gedragsvoorkeuren zich tot elkaar verhouden. Spelenderwijs krijg je meer begrip voor elkaars drijfveren, sterktes en beperkingen èn manier van communiceren. Tijdens de game wordt je uitgedaagd om het team in haar kracht te zetten. Waarna we samen de stimulerende en remmende (team)patronen opsporen.

Wat levert de training op?

1. Inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren, drijfveren, valkuilen en kwaliteiten

2. Inzicht in de gedragsvoorkeuren, drijfveren, valkuilen en kwaliteiten van je teamgenoten

3. Inzicht in hoe je de ander het beste vanuit verbinding kunt benaderen

4. Handvatten om de samenwerking in het team verder te optimaliseren

Wat is de investering?

De training wordt door één of twee gecertificeerde DISC-trainers begeleid, afhankelijk van de context en groepsgrootte. De training duurt ca. 4 uur en kan zowel ONLINE, ONSITE als BLENDED gegeven worden. De exacte invulling wordt altijd onderling afgestemd.


De investering bedraagt € 800,-- excl. BTW bij de inzet van 1 trainer en € 1.400 bij de inzet van 2 trainers. Het is ook mogelijk om een uitgebreid DISC-profiel te laten opstellen voor iedere deelnemer (i.p.v. een live kleurenonderzoek). De extra investering bedraagt dan € 90,-- p.p. excl. BTW. Voor een mini DISC-profiel is de investering € 55,- p.p.

Deze training is ontwikkeld voor een groep van 8 tot 16 deelnemers. Neem bij meer of minder deelnemers gerust contact op. Wij geven vergelijkbare trainingen, die geschikt zijn voor kleinere en grotere groepen.

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Zoeken op onderwerp
bottom of page