top of page

BLOGS

Training 'Creatief Denken en Doen'


Wil jij samen met jouw team leren om tot vernieuwende ideeën en verrassende oplossingen te komen? Of zou je zelf weleens creatiever willen zijn op het werk? Innovatie is van cruciaal belang voor de groei en continuïteit van organisaties. Helaas blijkt het in de praktijk niet altijd even makkelijk om tot innovatieve ideeën te komen.

.

In de kern is ieder mens een creatief wezen. Onze hersenen en geest bieden een eindeloze bron van mogelijkheden om nieuwe dingen te scheppen. Het punt is alleen dat we als kind hebben afgeleerd om te associëren, om creatief te denken. Hierdoor lopen we als volwassene vaak tegen de beperktheid van ons eigen denken aan. We blijven vaak steken in onze vaste gedachtepatronen, waardoor we voor eenzelfde uitdaging steeds eenzelfde soort oplossing bedenken. Dit wordt ook wel cirkeldenken genoemd: het denken in kringetjes.

Wat leer je in deze training?

Tijdens de interactieve training ‘Creatief Denken’ leer je andere wegen bewandelen in je denksysteem. Hiervoor zetten we verschillende brainstormtechnieken in. Met deze inspirerende technieken kan iedereen patroondoorbrekend en innovatief leren denken. Je ontwikkelt je creativiteit en traint je hersenen om anders dan anders te denken. Dit kan resulteren in een onbetaalbaar resultaat. Het bijzondere van deze training is, dat het zowel geschikt is voor associatieve denkers als voor logische denkers. Tijdens de training gaan we aan de slag met vraagstukken uit je eigen werksituatie.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze interactieve training is gericht op professionals, die hun denkpatronen willen verbreden, door kennis te maken met verschillende creatieve denktechnieken. Ook is de training geschikt voor teams, die samen willen leren om tot vernieuwende ideeën en verrassende oplossingen te komen.

De training kan gevolgd worden door alle soorten teams. Denk aan traditionele of zelfsturende teams, projectteams, high performance teams, agile teams, managementteams enzovoort.

Wat levert de training op?

  1. Inzicht in de waarde van creatief denken (buiten de gebaande paden).

  2. Kennismaking met uiteenlopende brainstormtechnieken.

  3. Ervaring met creatief samenwerken

  4. Innovatieve ideeën voor de ingebrachte vraagstukken.

Wat is de duur en investering?

De training is ontwikkeld voor 6 tot 15 deelnemers en beslaat minimaal één dagdeel. De sessie wordt begeleid door één of twee gecertificeerde trainers. De creatieve denktraining kan indien wenselijk op maat gemaakt worden. Dus neem bij meer of minder deelnemers gerust contact op.

De kosten zijn afhankelijk van de duur, de hoeveelheid maatwerk en het aantal trainers dat wordt ingezet. Wij kunnen ook een inspirerende externe locatie regelen. De extra kosten worden apart in rekening gebracht.


Interesse?

Wil je graag vrijblijvend een offerte aanvragen? Of heb je nog vragen? Voel je dan vrij om te bellen (T. 06.40566223) of mailen: pitveranderstudio@gmail.com.


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Zoeken op onderwerp
bottom of page