FACILITATIE ZELFSTURENDE TEAMS

Veel organisaties maken de omslag naar een vorm van zelfsturing. Een manier van werken, waarbij verantwoordelijkheden en bevoegdheden lager in de organisatie komen te liggen. Ook verschuift de focus van individuele prestaties naar teamwerk. Concepten, die gebaseerd zijn op zelfsturingsprincipes zijn: High Performance Organisaties, Holacratie, Lerende Organisaties, Zelfsturende en Agile Organisaties enz. Allemaal organisatievormen, waarbij de focus ligt op mensgericht werken. Het resultaat is doorgaans een versterking van de klantfocus, het innovatievermogen en de wendbaarheid. 

PIT veranderstudio begeleidt organisaties bij zelfsturingsvraagstukken. Het betreft altijd maatwerk, omdat het essentieel is om nauw aan te sluiten bij de specifieke veranderwens en organisatiecontext.

In 2016 - 2017 heb ik een masteronderzoek gedaan naar het faciliteren van teams naar (meer) zelfsturing. Het resultaat van dit onderzoek is een praktisch verandermodel, dat handvatten biedt aan facilitators.

Naar aanleiding van mijn onderzoek heb ik een WHITEPAPER geschreven. Deze kunt u gratis aanvragen. Ook heb ik een zelfsturingsscan ontwikkeld, die inzicht geeft in de mate van zelfsturing van een team. Daarnaast organiseer ik een Winterclass en Learning Journey in samenwerking met organisatie-ontwikkelbureau Beter Koersen. In mijn blogs geef ik boeiende resultaten uit mijn onderzoek bloot.

Nieuwsgierig? Vraag dan gerust meer informatie aan of bel me voor een kopje koffie (T. 06.40566223).

July 15, 2020

In 2017 heb ik mijn masteronderzoek afgerond. Vanuit een veranderkundig perspectief deed ik onderzoek naar het faciliteren van teams naar (meer) zelfsturing. Dit deed ik in co-creatie met organisatie-ontwikkelbureau Beter Koersen. Het resultaat van dit onderzoek is een PRAKTISCH VERANDERMODEL, dat handvatten biedt aan facilitators.

.

De veranderi...

July 14, 2020

Leren en klankborden met collega’s

uit andere organisaties over zelfsturing

.

Ben jij een leergierige (sr.) Manager, Teamcoach, Procesbegeleider, HR Business Partner of Adviseur? En ben jij intern betrokken bij de ontwikkeling van teams naar (meer) zelfsturing? Wil jij meer leren over dit thema door te klankborden met gelijkgestemden over eigen e...

December 21, 2017

Kennis opdoen en ervaringen uitwisselen rondom de ontwikkeling van teams naar (meer) zelfsturing.

.

Ben jij een leergierige (sr.) manager, teamcoach, procesbegeleider, adviseur of HR business partner? En heb jij een rol in de ontwikkeling van teams naar (meer) zelfsturing? Dan is de Winterclass ‘Begeleiding Zelfsturende Teams’ zeker iets voor jou...

Please reload

Aanvraag doen?

AANVRAAG (GRATIS) WHITEPAPER

AANVRAAG ZELFSTURINGSSCAN

DEELNAME LEARNING JOURNEY

AANVRAAG CHANGE JOURNEY

AANVRAAG ORIËNTATIEGESPREK

Folder PIT: Teamkracht
Inspiratie
Courses Zelfsturing

LEARNING JOURNEY ZELFSTURING

Meet People I Learn I Have Fun

Faciliteren Zelfsturende Teams

6 sessies, 1 x per 3 weken

Startdatum: in overleg

 

Investering € 1.295 excl. BTW

Boekentips

'De vijfde discipline', Senge

'Ontketen vernieuwing', Ardon

'Op weg naar een lerende organisatie', Swieringa & Wierdsma

'Reinventing Organisations', Laloux

'SEMCO-stijl', Semler

'Teamleren', Homan

Werkvormen

DIALOOGTAFELS

WERKSESSIES

(SERIOUS) GAMES

(TEAM)COACHING

CREATIEREGIE

(ROLLEN)SPEL & THEATER

BRAINSTORMING

ACTION LEARNING

SYSTEMISCHE OPSTELLINGEN

​© 2017 by STREET LIFE. Proudly created with Wix.com